Woodland Garden in Arcadia National Park.

Le Petit Chalet - eclectic - landscape - boston - Matthew Cunningham Landscape Design LLC

( English text below )

Dit chalet en de ‘Woodland-Garden’ liggen er prachtig bij in de Amerikaanse staat Maine. Het chalet bestaat uit twee gedeeltes, het oudste gedeelte ‘The Tea House’ dateert van begin vorige eeuw en ‘The Fox House’ van rond 1970. Zo rustig als het geheel er nu uitziet was het in de afgelopen jaren bepaalt niet, erosie van de grond wat zich in een razend tempo voltrok en ‘Hurricane Hanna‘ deden de tuin niet veel goeds. Het vele water wat door de storm de bergen af  kwam spoelde het door erosie geteisterde  landschap leeg. De storm maakte ook veel oude bomen als slachtoffer waardoor er veel geruimd moest worden. chalet 2

Landschapsarchitect Matthew Cunningham heeft in samenwerking met de park-autoriteiten van het Acadia National Park de tuin weer volledig hersteld en een nieuw uiterlijk gegeven. Er werd een nieuw netwerk van paden aangelegd met veel plekken om van het prachtige omringende landschap van het Nationale Park te kunnen genieten. Er werden veel nieuwe bomen en inheemse vaste planten aangeplant en bedekte hij granieten rotsblokken handmatig met nieuw mos.chalet 4

Rotsen en boomstronken bedekt met mos , gras maar ook het aanplanten van veel nieuwe varens helpen de tuin met het herstellen van de erosie waardoor het werd aangetast. chalet 5

The home consists of two main parts: The Tea House dates to the early 1900s and is not winterized; The Fox House, built in 2007, is winterized. During the construction of The Fox House, trees on the forest edge were damaged or removed, which left others in the interior vulnerable to wind. After many came down during Hurricane Hanna, runoff water and wind eroded the site at an accelerated pace.chalet 6

Cunningham grew up in Maine and is fluent in the design vocabulary of rugged granite chunks, moss-covered boulders, pine paths, evergreen forests and sublime jagged coasts. For the site he envisioned an Acadian garden full of tucked-away spots where people could enjoy solitude and views, working within a greater landscape that would heal the property and begin the process of succession anew.chalet 7

Using native plants and leftover granite from a nearby quarry, and even covering rocks with moss by hand, he healed the ecological problems while creating a network of paths and terraces for enjoying the surroundings.chalet 8

chalet 10

Klik op foto voor groot formaat;

bron