Hollandse Zen in het Zilveren Paviljoen.

0 coverFestivaltuin ‘Het Zilveren Paviljoen’ in ‘De Tuinen van Appeltern’ editie ‘Reflectie’ 2011 van ontwerper Jacqueline Volker is een fusion tussen een Japanse Zentuin en een Hollands kustlandschap. Japanse meditatie cultuur wordt vertaald naar een Nederlandse Lifestyle, waarbij Hollanders graag uitwaaien aan de kust om te bezinnen of om hun hoofd leeg te maken.

jv2Daarom geen rotsformatie die bergen in een oceaan verbeelden, maar zwerfkeien in vorm van onze eigen Waddeneilanden in een zilveren Noordzee, die de indruk van oneindigheid wekken. Zilver is de kleur van diepe reflectie en liefde, visioenen verhelderen, inzicht bevorderen, het ontcijferen van dromen en daarom verwerkt in de beplanting.

jv3De tuin werd bekroond met een ‘Gouden Potlood’ in de hoofdcategorie ‘Het Winnende Ontwerp’. Deze prestatie is opmerkelijk: Jacqueline Volker is oorspronkelijk interieurontwerper.jv4

4 (1)

website Jacqueline Volker ; lifestyleadviseur.nl

gardenwander.com

  1. […] Bekijk hier een eerder ontwerp van Jacqueline Volker op deze site – Also watch an earlier Design by Jacqueline Volker on this Website  ;  Dutch Zen Garden  […]

    Like

  2. […] hier ook ‘Het Zilveren paviljoen’ en ‘een oase tussen drie flatgebouwen” door Jacqueline […]

    Like

Reacties zijn gesloten.