Hollandse Zen in het Zilveren Paviljoen.

0 coverFestivaltuin ‘Het Zilveren Paviljoen’ in ‘De Tuinen van Appeltern’ editie ‘Reflectie’ 2011 van ontwerper Jacqueline Volker is een fusion tussen een Japanse Zentuin en een Hollands kustlandschap. Japanse meditatie cultuur wordt vertaald naar een Nederlandse Lifestyle, waarbij Hollanders graag uitwaaien aan de kust om te bezinnen of om hun hoofd leeg te maken.

jv2Daarom geen rotsformatie die bergen in een oceaan verbeelden, maar zwerfkeien in vorm van onze eigen Waddeneilanden in een zilveren Noordzee, die de indruk van oneindigheid wekken. Zilver is de kleur van diepe reflectie en liefde, visioenen verhelderen, inzicht bevorderen, het ontcijferen van dromen en daarom verwerkt in de beplanting.

jv3De tuin werd bekroond met een ‘Gouden Potlood’ in de hoofdcategorie ‘Het Winnende Ontwerp’. Deze prestatie is opmerkelijk: Jacqueline Volker is oorspronkelijk interieurontwerper.jv4

4 (1)

website Jacqueline Volker ; lifestyleadviseur.nl

gardenwander.com

2 reacties op “Hollandse Zen in het Zilveren Paviljoen.”