“Natuurrijke” borders bij statig landhuis in Yorkshire.

tsm06Een tuin vol met contrasten in het Engelse Yorkshire, dit ontwerp van Tom Stuart Smith laat zien hoeveel er mogelijk is binnen de grenzen van een formele indeling. Dicht bij het statige landhuis hebben de borders een klassieke invulling met een bijna Victoriaanse uitstraling . Hoe verder we van het landhuis gaan des te informeler worden de bloembedden. tsm05Op een speelse wijze zijn er klassieke elementen in de informele borders verwerkt , deze verwijzingen naar de rijke geschiedenis van het huis geven een bepaalde spanning aan het ontwerp. Aan de kant van de oude muur die deze tuin gedeeltelijk omsluit vinden we een beplanting waarin veel soorten heesters zijn verwerkt in het midden van de tuin een beplanting die een natuurlijke uitstraling heeft met o.a veel Salvia en diverse grassoorten. Het klassieke accent van de tuin komt weer even te voorschijn als we het grasveld met vorm-snoei bomen betreden. tsm04

tsm03

tsm02

tsm01

WEBSITE