Bourton House Garden is een must voor plant-fanaten.

bour20

Een tuin waar uw tuin-hart sneller van gaat kloppen is toch wel ‘Bourton House Garden’. De tuin is één grote ontdekkingsreis naar speciale en veel exotische planten . De Cotswolds‘ in Engeland vormen het prachtige decor waarin deze tuin is gelegen. In 1983 werden Meneer en Mevrouw  R.Paice de nieuwe eigenaren van Bourton House , hun grootste uitdaging werd de renovatie van een op dat moment totaal verwaarloosde tuin . In de jaren die volgde werd samen met de groep tuinmannen een tuin gemaakt waarin met recht de planten in de hoofdrol staan. Lange diepe borders staan vol met de meest fantastische planten en de ‘Knot Garden‘ is uniek in zijn soort. bour18bour17

In 1987 werd de tuin opengesteld voor publiek en won het in de loop der jaren veel prijzen. In 2010 kreeg Bourton House & Gardens een nieuwe eigenaar , maar ook deze zet de tuin-traditie met veel enthousiasme voort. Sinds 1999 is Paul Nicholls het hoofd van de staf van hoveniers ,een taak die hij overnam van Paul Williams die vanaf de oprichting van de tuin de verantwoordelijkheid droeg. Er staan in de tuin zoveel bijzondere planten wat maakt dat de tuin het hele jaar een belevenis is met natuurlijk de zomer als hoogtepunt. Vanuit de tuin zijn er prachtige vergezichten naar de omringende ‘Cotswolds’.bour16

bour14

bour13bour12bour11bour10bour9bour8bour6bour5bour4bour3bour2bour1bour19bour7