Muurtuin als kunstobject of erfafscheiding.

vt25Net als groene daken hebben muurtuinen of groene muren de eigenschap om zowel isolerend in de winter te zijn en warmte-afstotend in de zomer. Architecten ontdekken daarom nu ook steeds meer de groene muur als middel om de duurzaamheid van een gebouw te vergroten. Op kleine schaal zien we de muurtuin steeds meer worden gebruikt als bijvoorbeeld kunstobject in de tuin of binnenshuis . Ook het gebruik als erfafscheiding neemt toe. Een reden om eens een aantal voorbeelden van dit soort verticale kunstwerkjes voor in en om het huis op een rijtje te zetten.vt24Er zijn een aantal systemen voor verticale tuinen op de markt, vaak zijn dit schuin geplaatste cassette’s die per module zijn aan te kopen  ( Nieuwkoop in De Kwakel ). In sommige gevallen zijn ze voorzien van beplanting. Ook zijn er Wooly Pockets,een soort zakken die aan de muur kunnen worden bevestigd en daarna worden beplant. De handige DHZ’er maakt ook een leuke muurtuin van bijvoorbeeld een pallet en vijverfolie.vt23

vt22Ook dakgoten kunnen een basis zijn voor een muurtuin.vt20

vt19

vt18

vt17

vt16

vt15

vt14