Great Dixter , net even anders!

dix1De tuin van Christopher Lloyd ‘Great Dixter‘ is één van de meest , misschien wel de meest, gefotografeerde tuin ter wereld. Het levenswerk van deze tuin-legende is een bedevaartoord voor de echte tuinliefhebber . De meeste van de gebouwen die op het terrein staan zijn ook zeker een bezoek waard mede doordat hun geschiedenis teruggaat tot in de middeleeuwen. Dus als de tuin al zo ontzettend veel op de foto staat is het moeilijk om iets origineels te vinden, en toch mag de tuin ook op dit tuinen-weblog niet ontbreken.dix2

Deze fotoserie is net even anders dan de meeste aangezien de foto’s zijn gemaakt door een tuinarchitect. Carrie Preston ( Studio Toop ) wist ‘Great Dixter’ met oog voor sfeer en detail , net even anders dan anders, op de gevoelige plaat vast te leggen. Zij laat ons genieten van prachtige combinaties die zij weet uit te lichten vanuit de borders en op andere plekken in de tuin.dix3

dix4

dix5

dix6

dix7

dix8

dix10

dix11

dix12

Klik op foto’s voor origineel formaat;

foto’s, Carrie Preston , Studio Toop Tuinarchitectuur