Natuurlijk ‘natuurlijk’ in Schotse Hooglanden

hl1Het overweldigende landschap van de Schotse Hooglanden is op zich al zo mooi dat een traditionele tuin hier niets aan kan toevoegen. Daar komt nog eens bij dat het op veel plekken niet eens lukt om een schep in de grond te steken vanwege de vele rotsen.hl2 Britse tuinarchitect Jiny Blom heeft de tuin ontworpen op een wijze zodat deze naadloos overgaat in zijn omgeving. Er werden duizenden bomen geplaatst en er kwamen velden (Meadows) vol met een mix van ‘Wild Flowers’.  Deze mix van veldbloemen is speciaal samengesteld en geeft een beleving die doet denken aan de rijke Victoriaanse invloeden op dit landgoed en die recht doet aan de omgeving  van het Schotse landschap.hl8Het ‘Doll’s House’ is de oude cottage waar voorheen de tuinman van het landgoed woonde, de oevers zijn nieuw beplant met een mix van veldbloemen door Jiny Blom.hl3

hl4

hl5

hl6

Bekijk hier het originele bericht. Foto’s ; Allen Pollock-Morrishl7