De nieuwe ( expositie ) tuin van het Rijksmuseum.

rijks14

rijks10Voor de tuin van het Rijksmuseum is in samenwerking met het architectbureau Cruz y Ortiz een renovatieplan opgesteld. Het oorspronkelijke ontwerp van architect Cuypers, uit 1901, vormt de basis voor het nieuwe plan. bij de ‘ Oud Hollandsche Stijl ‘ van Cuypers zijn het gebouw en tuin één geheel , in dit nieuwe ontwerp van Copijn Tuinen en Landschaparchitecten is dit zo gebleven  of zelfs nog sterker tot uitdrukking gekomen. De tuin vormt nu een onderdeel van het museum door de functie van buiten-expositieruimte. rijks9

In de multi-functionele tuin zullen wisselende tentoonstellingen worden getoond, op dit moment is dat ; outdoor exhibition of sculptures by Henry Moore. De flexibele functie die de tuin moest krijgen was een extra uitdaging voor het team van Copijn. Rondom het museum zien we citaten van diverse klassieke formele tuinstijlen aanwezig die in de loop van de tijd sterk vervaagd waren. In het nieuwe ontwerp zijn deze tuinstijlen weer in volle glorie aanwezig.rijks8

Aan de noord-west zijde van het Rijksmuseum zijn twee grote Populieren geplaatst ( Populus nigra ‘Italica ), aan de zuidkant staat een prachtige Vleugelnoot ( Pterocarya fraxinifolia ) verder is de nieuwe buitenzaal van het museum voorzien van borders met een eigentijdse ( moderne ) beplanting. rijks12

rijks13

rijks11

Eén reactie op “De nieuwe ( expositie ) tuin van het Rijksmuseum.”

  1. Een prachtige expositie van beelden gezien van Henry Moore in de nieuwe mooie tuinen van he rijksmuseum.

    Like