Prachtplant – Knautia macedonica

Knautia ‘Thunder and Lightning’ - contemporary - landscape - Skagit Gardens 1Knautia macedonica heeft in eerste instantie iets weg van de Scabiosa plant, een synoniem voor deze plant is dan ook Scabiosa rumelica. De bolvormige knoppen zijn donker rood-paars.De bloemstelen zijn sterk vertakt en het fraaie groen-witte blad blijft iets lager.

De Amerikanen noemen hem ‘Thunder and Lightning’ de plant is “Deer-Proof’.Knautia ‘Thunder and Lightning’ - contemporary - landscape - Skagit Gardens

De plant geeft kleur aan de border in de tweede helft van de zomer tot aan september. Knautia macedonica bloeit rijk en kan in de volle zon en heeft graag een goed doorlatende grond en kan tegen een droge periode.

Knautia macedonica is in een beplanting een echte ‘gaten-vuller’ en heeft ook voor en na de bloei veel sierwaarde door de mooie pol met fraai blad. De plant word ongeveer 50-75 cm hoog. foto’s Skagit Garden

Great Design Plants - traditional - landscape - seattle - Le jardinet