Pracht-Plant : Caesalpinia pulcherima.

red bird5
Great Design Plant- Red Bird-of-Paradise - other - Noelle Johnson Landscape Consulting

De Pracht-Plant is de  Caesalpinia pulcherrima , een struik die bij ons vrijwel alleen in aparte collecties te zien is zoals Botanische of tropische tuinen. In de V.S. kunnen we hem wel in gewone tuinen tegenkomen. De plant is geschikt voor temperatuur-zone 8-11. Bij ons noemen we hem de Pauwenplant, het is eigenlijk een struik die zo’n 3 meter hoog kan worden maar als hij het naar zijn zin heeft en de winters zijn niet al te koud dan kan hij doorgroeien tot een boom van wel 7 meter hoog.red bird

Als de Caesalpinia pulcherima in de lente word geplant kan hij het beste de eerste periode éénmaal per week veel water krijgen. Als de plant zich dan goed ontwikkeld kan hij zeer goed tegen lange periodes van droogte.De helder oranje-rode bloemen bloeien van april tot september. red bird4Vlinders zijn gek op de Pauwenplant. De vele bloemen draagt de plant boven de struik, ook na de bloei heeft hij door de fraaie zaadbollen en zijn prachtige blad nog een behoorlijke sierwaarde.bronred bird3

red bird2