Sprookjesfiguren in Montréal Botanical Garden.

Mosaicultures-Internationales-de-Montreal-11Mosaicultures is de naam van deze kunstvorm. Planten meestal één en twee jarigen en struiken worden in model geknipt en tot ware kunstwerken omgetoverd. Al 16 jaar lang organiseert de Montreal Botanical Garden  dit botanische evenement waar plant-artiesten uit meer dan 25 landen ongeveer 50 van dit soort levende sprookjes vervaardigen.Mosaicultures-Internationales-de-Montreal-8

De werkstukken in de botanische tuin staan opgesteld langs een pad van 2,2 km lang. De meeste kunstwerken beelden sprookjesfiguren uit terwijl ook de dierenwereld goed is vertegenwoordigd.Mosaicultures-Internationales-de-Montreal-10

Mosaicultures-Internationales-de-Montreal-6

 

Mosaicultures-Internationales-de-Montreal-5

 

Mosaicultures-Internationales-de-Montreal-4

 

Mosaicultures-Internationales-de-Montreal-3

 

Mosaicultures-Internationales-de-Montreal-1

 

bronvermelding ; inhabitat