Huntington Desert Garden in Pasadena.

Janet-Hall-Huntington-Library

De Huntington Botanical Gardens liggen in de Amerikaanse plaats Pasadena. In het hart van dit grote complex staat het statige gebouw van de Huntington Library. om dit gebouw heen liggen de 14 thema-tuinen van de Botanical Garden. Naast de tuin die u hier kunt bekijken,de Desert Garden, zijn er o.a nog een rozentuin,Japanse Tuin en een Shakespeare tuin. Janet-Hall-Huntington-Desert-Garden--pathDe Huntington Botanical Garden heeft met de ‘Desert Garden’ een van de grootste Cactus en Succulenten verzamelingen in de wereld. De geschiedenis gaat terug tot in 1907, er staan nu meer dan 5000 succulenten en andere ‘Desert’ planten in 60 verschillende nagebootste landschappen.Janet-Hall-Huntington-Desert-Garden-flowering-Aloe-AculeataHier zien we een bloeiende Aloë aculeata.Janet-Hall-Huntington-Desert-Garden-CactusDe tuin staat bekend om zijn grote verzameling Cacteeën , de oudste Echinocactus grusonii ‘Golden Barrel’ is hier maar liefst 85 jaar oud.De tuin heeft meer dan 500 planten in dit geslacht.Huntington-Desert-Garden-Trichchocereus-HybridEen prachtig exemplaar Trichocereus hybriden

Echium wildpretii 'Towers of Jewels'
Echium wildpretii ‘Towers of Jewels’
Euphorbia Apache
Euphorbia Apache