Strakke geometrie met Romantiek in Jardin de Sericourt.

JardinsSericourtbuis_w641h478Gelegen in de regio ten noorden van Calais  tussen Arras en Le Tourquet ligt Jardin de Sericourt een tuin die menig bezoeker niet snel zal vergeten.  Dit privé- park van ruim 4 hectare is een van de mooiste tuinen in Frankrijk .Door het Franse Ministerie van Cultuur is de tuin van ruim 4 Ha gekozen tot één van de mooiste van Frankrijk met nog eens het extra label “Opmerkelijke tuin” , door de vereniging van Franse tuin-journalisten werd de tuin vorig jaar gekozen tot “Tuin van het jaar 2012”. JardinsSericourthaie_w641h478

JardinsSericourtjardin_w641h478

De tuin is het werk van twee Tuin en Landschap Architecten , vader en zoon Yves en Guillaume Gosse de Gorre . Volgens hun komt het succes van de tuin door de combinatie van een strakke geometrie en de romantiek van een oud Franse landschap-tuin waardoor de tuin een bepaalde spanning oproept die de gasten weet te verrassen . Hier en daar heeft de tuin zelfs wat speelse trekjes door de in vorm gesnoeide fantasie-figuren.JardinsSericourtbois_w641h478

JardinsSericourtjaponais_w641h478 (1)Romantiek in een strakke geometrie.JardinsSericourtallee3_w641h478

JardinsSericourtallee2_w641h478