Gardens of Cosmic Speculations

cosmic speculation 14

Mocht u deze tuin willen gaan bezoeken dan mag u dat alvast wel gaan plannen want ze zijn maar één dag per jaar open voor publiek. De  Gardens of Cosmic Speculations zijn ontworpen door Charles Jencks en zijn vrouw Maggie Geswick en liggen op het landgoed Portrack House vlakbij het Schotse plaatsje Dumfries, dus de datum is waarschijnlijk een groter probleem dan de afstand.

cosmic speculation 13

De tuinen zijn opgezet vanaf 1989 en hebben horticultuur op de tweede plaats gezet, eerst komt hier wetenschap & wiskunde.  De tuin wordt betreden vanaf deze trap vanuit de richting van het 18e eeuwse landhuis in Victoriaanse stijl opgetrokken. Door het gehele landgoed verspreid staan de meest prachtige maar vaak ook waanzinnige kunstwerken opgesteld.

cosmic speculation 4

cosmic speculation 12

Feitelijk is de tuin een mix van Landschaparchitectuur, wetenschap, symmetrie, chaos en tumult.

cosmic speculation 10

cosmic speculation 9

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

cosmic speculation 7

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

cosmic speculation 1