Eigentijds “Klassiek” in Oxfordshire.

Klassiek met moderne twist…

oxford 7

Arne Maynard behoeft niet al te veel introductie, al jarenlang behoort hij tot de absolute top . Dit jaar deed hij , zoals wel vaker , niet mee aan de wedstrijd van RHS Chelsea Flower Show en dat moet een hele geruststelling zijn geweest voor enkele andere deelnemers. Arne Maynard is de ontwerper van deze tuin in de streek Oxfordshire in Engeland.

oxford 3
oxford 4
oxford 6

Alvorens Arne aan deze tuin begon bestond de voortuin uit een grote parkeerplaats. Deze parkeerplaats bepaalde teveel het aanzicht van het prachtige landhuis en werd verplaatst naar een plek meer uit het zicht. Nu was er ruimte om een voortuin te maken. Arne maakte een haag van Lei-Appelbomen waarvan de uitlopers in elkaar werden gevlochten .Hierdoor ontstond een corridor waaronder de gasten vanaf de parkeerplaats het landhuis kunnen bereiken.

Aan de zijkanten van het kalkstenen pad zijn in vorm geknipte Buxus sempervirens geplaatst en vormen een eigentijdse ‘Knot Garden‘ . Tussen de Buxus staan veel Lavendel en Salie planten waardoor lopen langs dit pad een geurige belevenis is geworden. De Struikmargrieten ( Argyranthemum frutescens ) die hier staan steken met hun bloemen net boven de Buxus uit. In de tuin staan op verschillende plekken kunst-objecten en staan er vorm-gesnoeide bomen , iets wat we veel tegenkomen in de ontwerpen van Arne Maynard. 

oxford 5
oxford 1
oxford 2
oxford 10
oxford 9

ARNEMAYNARD.COM

Eén reactie op “Eigentijds “Klassiek” in Oxfordshire.”