Een hedendaags ontwerp voor Zuid Afrikaanse tuin.

con1

con2

Deze hedendaagse tuin is te vinden in Kaapstad, Zuid Afrika. De tuin is ontworpen door Franchesa Watson.

con3

De strakke lijnen van het huis zijn ook in het ontwerp van de tuin terug te vinden. De tuin is via het huis vanaf twee zijden te betreden. Vanuit deze entree’s bevinden zich twee paden die dwars door het ontwerp lopen,waardoor een levendig effect optreedt. In de tuin vinden we veel heesters ( zoals Buxus sempervirens ) die in vormen zijn gesnoeid. Grote Miscanthus x giganteus zorgen voor de nodige speelsheid. De grote oude eikenboom ( Quercus ) is de spil van de tuin of zoals de ontwerpster het noemt ‘de geest van de tuin’ en vormt onmiskenbaar de connectie met het omliggende bos-landschap van deze prachtige omgeving in de buurt van Kaapstad.

con4

con5

con6

con7