Classic French tuin van Peter Fudge in Sydney.

fr1Peter Fudge is één van de bekendste tuin en landschap architecten van Australië. Al meer dan 20 jaar ontwerpt hij tuinen voornamelijk in de regio van Sydney. Naast zijn activiteit als ontwerper is hij de afgelopen 20 jaar ook actief geweest als groen-redacteur voor een aantal bekende kranten en tijdschriften . Fudge-Clovelly-038-682x1024Zijn ontwerpen kenmerken zich door simpele strakke lijnen en samenhang van zijn ontwerpen met de nabije omgeving. Daarnaast weet hij op een perfecte manier de wens van de opdrachtgever vorm te geven in zijn ontwerpen.fr2

Het ontwerp van deze privé-tuin in de nabijheid van Sydney heeft hij het motto ‘Classic French’ gegeven. Het klassieke van het ontwerp is uitgebeeld in het gebruik van het centrale gazon met daarbij de aansluitende waterpartij en de rijen met bomen. De indeling van het geheel zou je dan ook wel klassiek kunnen noemen maar waar het French in het ontwerp voorkomt is mij niet geheel duidelijk. De rechte en simpele lijnen ,waar Peter Fudge zo graag aan herkent wil worden is duidelijk zichtbaar. De tuin is overzichtelijk ,strak en oogt daardoor rustig. Een gevaar bij dit soort ontwerpen is echter wel dat het geheel snel verveeld door het gebrek aan spanning. fr3

fr5

fr6

fr7

fr8

fr9

fr10

Website Peter Fudge

Eén reactie op “Classic French tuin van Peter Fudge in Sydney.”