De geest van Lady Vita Sacksville-West leeft voort op Sissinghurst.


sis1
De geschiedenis van Sissinghurst Castle and gardens gaat terug tot ver in de middeleeuwen. Queen Elisabeth I had destijds al een zwak voor het landgoed en liet er diverse gebouwen bijbouwen. Later in de tijd raakte het landgoed in verval en raakte het enkele gebouwen kwijt. Het grootste deel van de tijd deed het dienst als armenhuis totdat het in 1928 de verkoop inging .sis2

Na veel werk te hebben verricht ontstond er een tuin die tot op heden nog steeds een enorme aantrekkingskracht heeft op de bezoekers. Muren,steen en groen zijn in een magische symbiose . sis5

Toen Lady Vita  Sacksville – West in 1962 overleed duurde het nog enkele jaren voordat het landgoed werd opgekocht door het National Trust. In al de jaren na haar dood is er niet veel veranderd aan de tuin die als een herdenkingsmonument kan worden gezien van de bijzonder wijze waarop Lady Vita deze tuin heeft vorm en inhoud heeft gegeven.sis6 De stijl en beleving van de tuin was een weerspiegeling van een huwelijk tussen haar romantische beplantingen en de architectonische benadering van haar man Harold Nicholson.

sis8

sis9

 

 

sis7

Alle foto’s zijn gemaakt door Carrie Preston van STUDIO TOOP  bekijk hier haar facebook pagina