Groene daken en grote vijvers in ” spannende ” tuin van Koelemeijer in Zaanstad.

SAM_0932Tijdens het K.M.T.P Groei & Bloei Open tuinen weekend van 22 & 23 juni 2013 was het een drukte van belang in de tuin van de Familie Koelemeijer. Deze tuin deed ditmaal voor het eerst mee maar de verwachtingen waren hoog gespannen aangezien Dhr. Koelemeijer in de Zaanstreek een bekend persoon is als voormalig eigenaar van drie tuincentrum’s ( nu tuincentrum Overvecht ). Tuin-architect Koelemeijer heeft dan ook een tuin die ruimschoots voldoet aan de verwachting . SAM_0933

De tuin is opgebouwd rondom de villa en heeft uitzicht over enkele grote waterpartijen en het weidelandschap van de Zaanse polders. De tuin heeft een aantal strakke kenmerken mag heeft ook zeker een natuurlijk en landelijk karakter met hier en daar zelfs enkele oosterse invloeden. Deze mengeling van stijlen maakt de tuin spannend en boeiend. En ondanks dat de tuin ruim en overzichtelijk is zijn er her en daar door het gebruik van zogenaamde tuinkamers intieme en spannende effecten die je in eerste instantie niet verwacht.SAM_0938

De borders bestaan uit vijf verschillende soorten vaste planten en grassen die zo zijn samengesteld dat er het hele jaar door een aantrekkelijke beleving van uitstraalt. Zelf vind Koelemeijer zijn tuin in de winter het mooist , dit mede doordat enkele bomen hun blad verliezen waardoor de grens van de tuin lijkt te vervagen en overvloeit in de prachtige omgeving. De ecologische daken bevatten een mix van Sedum en op het huis ook Allium. SAM_0939Het was jammer dat de Allium’s net hun kleur waren verloren maar ook in deze vorm zijn ze ( nog lang ) blikvangers.SAM_0942Uitzicht over de vijvers vanuit de achterkant van het perceel. Alle daken zijn ‘Natuurlijk ‘ beplant ,hier met verschillende Sedum’s. SAM_0946

SAM_0950

SAM_0952

Om de foto’s beter te bekijken kunt u er op klikken ;

Eén reactie op “Groene daken en grote vijvers in ” spannende ” tuin van Koelemeijer in Zaanstad.”