Hatley Park met zijn prachtige formele Landgoed in Canada.

Hatley-Castle1Hatley Park ligt in Het plaatsje Colwood in British Columbia,Canada. De Schotse emigrant James Dunsmuir liet dit in Edwardiaanse stijl opgetrokken landhuis bouwen in 1906 en noemde het Hatley Park.Hatley-Castle4 Door de jaren heen heeft het park veel van zijn oppervlakte moeten inleveren maar nog steeds is het één van de grootste landgoederen van Canada.Hatley-Castle5

De tuin in formele stijl werd ontworpen door de Amerikaanse landschap/architecten Franklin Brett en George D Hall . Beiden opgeleid door de bekende Amerikaanse tuinarchitect Frederic Law Olmsted. Het gehele landgoed werd door hun ontworpen in een rijke maar formele stijl.Hatley-Castle7

Ten tijde van de grote depressie in de jaren 30 moest de familie afstand doen van het landgoed. De lokale overheid werd de nieuwe eigenaar en sindsdien vestigde zich hier een aantal opleidingsinstituten waaronder het huidige Royal Roads University.Hatley-Castle8

Hatley-Castle10

Hatley-Castle11

Hatley-Castle13