Lief en stoer gaan hand in hand bij ontwerper Nordfjell.

no1De beroemde Zweedse tuinontwerper Nordfjell heeft een voorliefde voor alles Zweeds.  En ik kan hem daar ook geen ongelijk in geven. De Zweedse natuur vormt een grote inspiratiebron in zijn ontwerpen, vooral de uitgerekte weide’s die Zweden in overvloed heeft en dan vooral de inheemse wilde flora zie je vaak terug in zijn ontwerpen. Als een soort balans tegen de vaak romantische beplanting plaatst hij vaak stoere en robuuste kunstobjecten, Pergola’s en Gazebo’s  die deel uitmaken van zijn zelf ontworpen lijn.no2

Een volle natuurlijke border tegen een strak pad afgewisseld met grind en een stenen object geven een verrassend effect. Water speelt in deze tuin ook een rol.no3We zien in de beplanting Astrantia, Hosta, Ammi majus en Astilbe allen vaste planten.no4

no5Een romantische plek in het ontwerp.no6Deze stoere pergola doet dienst als klimgelegenheid voor in dit geval Lathyrus odoratus de sier-erwt. Straks zal het passeren van deze pergola een geurende belevenis zijn. Ook een zgn. rambler roos zou het goed doen tegen deze stoere pergola.

The Nordfjell Collection