Bridle Road Garden aan de voet van de Tafelberg.

ts140

Alleen al de locatie maakt deze tuin uniek, de tuin ligt aan de voet van de welbekende Tafelberg bij Kaapstad in Zuid Afrika. Bridle Road Garden is ontworpen door David Kelly van het in New York gevestigde Architectenbureau Rees Roberts and Partners. Het beplantingsplan is ontworpen door Byer Honig, deze lokale tuinontwerper gebruikte uitsluitend inheemse planten . Het natuurzwembad is het grote middelpunt in het ontwerp.

ts141

De tuin word aan drie zijden omsloten door het beschermde landschap van het nationale park.  Door de beplanting van inheemse soorten sluit de tuin naadloos aan op zijn omgeving. Vooral struiken en boslandschap bepalen het uitzicht. Door dit landschap stroomt vlak langs de tuin een beek die vanaf het hoogste punt op de Tafelberg naar het ravijn iets verderop stroomt.

bron