De ommuurde tuin van Chiswick Mall.

Een muur van groen.
Een muur van groen.

In het V.K. zien we nog veel ommuurde tuinen. Oorspronkelijk waren deze muren er om ongewenste dieren uit de tuin te houden,maar ook bracht dit de temperatuur in deze tuinen enkele graden hoger wat natuurlijk een positief effect heeft op het welzijn van de planten.

Speels pad bij het terras.
Speels pad bij het terras.

Tuinarchitect Britta Schoenaich kreeg de opdracht voor een ontwerp in deze ommuurde tuin , Chiswick Mall. Het ontwerp is ruim en overzichtelijk . De tuin heeft met zijn prachtige borders een eigentijds karakter zonder afbreuk te doen aan de nostalgie wat een ‘Walled Garden’ heeft.

Zicht op de border.
Zicht op de border.
Veel Allium's in het ontwerp.
Veel Allium’s in het ontwerp.

 

1_chiswick mall_5

Vijvers brengen rust en leven door het aantrekken van dieren.
Vijvers brengen rust en leven door het aantrekken van dieren.

Exif_JPEG_PICTURE

website