Vijvers brengen leven en rust in de tuin.

water 1Water in de tuin geeft rust en werkt vaak zeer ontspannend,het geeft ook vaak een chique uitstraling aan de tuin. Het trekt vogels en andere dieren aan naar uw tuin. Water in de tuin kunnen we geen trend meer noemen,al eeuwen lang speelt water een belangrijke rol in de tuinarchitectuur. In de tijd van de kastelen werd water als verdediging-werk gebruikt en de moren en muzelmannen gebruikten het voor hun rituele moslimwassingen.De Romeinen,Egyptenaren en grieken maakten al ingenieuze bevloeiingssystemen voor hun gewassen en verkoeling in de hete mediterrane zomers.water 2

De bekende Britse tuinarchitect Lancelot `Capability`Brown gebruikte veel water in zijn bekende natuurlijke landschappelijke ontwerpen. Er werden complete waterlopen veranderd om voor het gewenste effect te zorgen. Veel van zijn ontwerpen kunnen we nog steeds bewonderen in tuinen door heel Groot Brittannie. Bedenk bij het zien van deze vijvers,die haast meren zijn,dat ze met de hand werden uitgegraven.

Bij ons in de tuin kiezen we tussen een formele of een natuurlijke vijver. In elke tuin groot of klein is wel plaats voor een waterpartij en zelfs voor op het balkon of daktuin zijn veel mogelijkheden. water 3 water 4 water 5 water 6 water 7 water 8 water 9 water 10