Border-inspiratie tijdens het ‘Open tuinen weekend’ 2013.

garden : Peter Janke DNu is het de tijd om u laten inspireren voor het maken van uw eigen border ( plan ). Dat kan door veel tuin-sites te bezoeken ( u heeft er eigenlijk maar één nodig ) maar het beste kunt u veel tuinen bezoeken . Landelijk vindt het Open Tuinen Weekend 2013 plaats op 22 en 23 juni. Zoals altijd word dit georganiseerd door Groei & Bloei, de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde. Deze vereniging bestaat uit 160 plaatselijke afdelingen die allemaal open tuinen hebben , genoeg voor u om van te smullen.Bekijk hiervoor hun website en die van hun afdelingen. `Een aanrader is de website van G&B ‘bezoek mijn tuin‘ waar elke dag actueel word aangegeven welke tuinen er die dag open zijn. Zaankanters hebben Zaans Groen.border 27Bedenk ook eens wat voor een ‘spannend’ effect het kan hebben om plek voor succulenten vrij te maken.

garden: Peter Janke D

garden : Peter Janke D

garden :Peter Janke D

garden :Peter Janke DAllium is er in  in kleuren van wit naar diep paars,in echte sprekende kleuren,ook is er veel keus in hoogtes en in het formaat van de bloem. Voor vrijwel ieder soort border is er wel een Allium.

garden : Peter Janke D

garden : Peter Janke D

garden : Peter Janke D

garden : Peter Janke  DDe vorm van bladeren is belangrijk bij het samenstellen van uw border. Groene planten kunnen rust brengen in de border en een overgang vormen tussen groepen bloeiende planten . Het kan ook zijn in de vorm van een solitaire plant,een boom. Een border die alleen uit verschillende soorten groen bestaat zal in eerste instantie als mooi worden ervaren maar toch op den duur zal het gaan vervelen,er gebeurt weinig.

garden : Peter Janke  D

garden : Peter Janke DHet blad en de fel-gekleurde bollen van de Ricinus communis ‘Impala’ staat prachtig tussen bloemen met een fijne structuur en doet hier zijn werk als solitaire plant.

garden : Peter Janke D

garden : Peter JankeDe borders zijn van de Duitse tuin-architect Peter Janke Gartenkonzepte.