Bostuin met ‘ Low Impact ‘ moderne elementen.

valk1De Amerikaanse landschapsarchitect Michael van Valkenburgh maakte dit ontwerp voor een particulier in Dallas. De tuin bestaat uit een natuurlijk boslandschap wat zoveel mogelijk met rust is gelaten.  Het ontwerp is modern, een pad wat door het landschap van de tuin slingert vormt de basis van het ontwerp. valk2In de tuin staan veel oude bomen, om deze zoveel mogelijk met rust te laten is het grootste gedeelte van het pad boven de grond gebleven,  d.m.v rvs-platen is een soort zwevend pad gemaakt om de oude wortels te ontzien.  Het pad vormt een modern en haast steriel geheel wat toch in goede balans is met de natuur er omheen.  De beplanting van de tuin bevat dus voor het grootste gedeelte een inheemse beplanting wat de tuin een duurzaam karakter geeft.valk3

Michael van Valkenburgh heeft een groot aantal internationale projecten op zijn naam staan en staat op dit moment in volle belangstelling voor zijn ontwerp van de ‘Bloomingdale Trail ‘ in Chicago.valk4

De zwevende trap zorgt voor een ‘Low-impact’ op de bestaande inheemse beplanting.valk5valk6valk7valk8