Moderne witte bollentuin op Keukenhof.

SAM_0835Fraaie buitenlampen bij deze witte bollentuin op het Keukenhof terrein. De witte tuin is één van een aantal inspiratie-tuinen die hier te vinden zijn.  De beplanting is losjes en doet iets landelijk aan ,enkele potten hebben een mono-beplanting van bijvoorbeeld witte Narcissen of witte druifjes. Ook jonge berkenbomen met hun zilverwitte bast passen perfect in dit ontwerp waar de ontwerper mij niet van bekend is. Het ontwerp zou toegepast kunnen in zijn geheel in een kleine stadstuin maar ook als tuinkamer in een grote tuin.

SAM_0836

Een witte Narcis met een gele kroon is bijvoorbeeld Narcissus poeticus ‘Actaea’. Narcissus triandus ‘Albus’ is een helderwitte botanische Narcis met een lief middelgroot bloemkelk. Narcissus ‘Barrett Browning’ is een mooie keuze met zijn helder oranje kroon. Verder zien we witte druifjes – Muscari armeniacum ‘Album’- en het blauwe gras van de Festuca glauca. De volgende bloeiers in dit ontwerp zouden witte tulpen kunnen zijn met bijvoorbeeld witte Agapanthus africanus ‘Albidus.
SAM_0837

SAM_0838

SAM_0839SAM_0840

SAM_0842

SAM_0843

Eén reactie op “Moderne witte bollentuin op Keukenhof.”