Oud werd weer nieuw bij boerderijtuin in Houten.


Boerderijtuin 4, Houten
Deze tuin is tevens de bedrijfstuin gelegen rond een 170 jaar oude langhuis boerderij in het Utrechtse Houten.De tuin herbergt verder een hooiberg, een melkhuisje en diverse oude schuren en toch blijft er nog een groot oppervlak over voor de meer dan fraaie tuin. Bij het opnieuw inrichten van de tuin zijn de bestaande bomen en struiken zoveel mogelijk gespaard en dienden als uitgangspunt voor het nieuwe ontwerp. Het grootste gedeelte van de tuin is omzoomd door een fraaie beukenhaag-Fagus sylvatica-. De twee fruitgaarden op het terrein bevatten hoogstam appelbomen van het oude ras ‘Notaris’ . Het ontwerp is van tuinarchitect Erik Funneman.

Boerderijtuin 3, HoutenPrachtige wilde border , ook nu is de bergamot-Monarda- een lust voor het oog.

Boerderijtuin, Houten 1

Boerderijtuin, HoutenAllium  kleurt mooi tegen het witte melkhuisje.

houten 4

houten 5

houten 6