De tuin van Downton Abbey.

da-castleHighclere Castle is een van de mooiste victoriaanse landgoederen van Engeland. Het kasteel ligt op een heuvel uit het ijzeren tijdperk en word omringd door 500 ha prachtig landgoed. De schrijver van Downton Abbey, Julian Fellowes zegt dat hij bij het schrijven van de succesvolle serie  Highclere Castle & Gardens al in zijn gedachten had. Het kasteel met zijn tuinen is perfect geschikt voor de serie.DA-Jackdaw-castle Het kasteel en landgoed zijn gebouwd in 1842 door architect Charles Berry die ook verantwoordelijk was voor het ontwerp van het House of Parliament. De tuin is ontworpen door de destijds zeer gewilde tuinarchitect Lancelot Capability Brown , de huidige eigenaren Lord and Lady Carnarvon hebben de tuin zoveel mogelijk in zijn oude waarde gelaten. In de tuin staan ook enkele bouwwerken die uitsluitend dienst doen als decoratie ,de Engelsen noemen deze bouwsels Follies. ( nabericht )Nog maar net drie dagen geleden is bekend geworden dat het landgoed is verkocht aan een Chinese projectontwikkelaar die van het kasteel een luxe country hotel wil gaan maken.DA-Wilderness

De witte border
De witte border
In vorm gesnoeide Taxus.
In vorm gesnoeide Taxus.

DA-Peach-house

DA-Cedar

DA-Weeping-beech