De romantische Tuin van Helen Dillon.

dil2

De tuin van Helen Dillon is misschien wel de meest gefotografeerde tuin van Ierland. Helen Dillon is dan ook de bekendste tuinvrouw van Ierland. Haar tuin is van maart tot september open voor bezoekers,  daarnaast schrijft zij ook tuinboeken. (medio 2016 is Helen verhuist, deze tuin is dus niet meer te bezoeken)

dil1

Haar tuin is vol gepakt met planten, vrolijke borders met bloeiers en een vijver. Het is onmogelijk om een etiket aan de tuin te hangen.

dil4

Ook helen laat haar tuin niet in een hokje plaatsen, de tuin is zo gegroeid volgens Helen. Wel is zij de borders anders gaan combineren. Vijftien jaar geleden bezocht Christopher Loydd de tuin en plaatste subtiel de opmerking;  zou het niet mooi zijn als je in de blauwe border iets rood toevoegt en in de rode border vice versa, dit liet Helen beseffen dat zij zichzelf aan veel ouderwetse regels hield.

dil3

Vanaf deze tijd is Helen meer gaan combineren in kleuren en het resultaat mag er wezen.  Helen heeft achter in de tuin een speciale plek ingericht voor door haar verzamelde planten van over de hele wereld.

dil5

dil6

dil7

dil8

Website Helen Dillon

Eén reactie op “De romantische Tuin van Helen Dillon.”