Een dak-park op kantoor in Seattle.

Washington Mutual Center Roof Garden by Phillips Farevaag SmallenbergRoofGarden_8

Steeds meer worden in de U.S.A daken omgebouwd tot daktuin. De voordelen zijn legio, zo is in de zomer het dak een buffer die warmte absorbeert en vormt het een isolerende laag in de winter. RoofGarden_7De niet beplante daken van dit soort gebouwen zorgen in grote steden in de zomer voor het zogenaamde ‘urban heat island effect’ waarbij dit soort daken meehelpen aan een temperatuur-verhoging van gemiddeld 3 a 4 graden. Uiteraard komt het ook ten goede aan de bio-diversiteit . RoofGarden_6Het dak absorbeert ook nog eens duizenden liters hemel-water die vervolgens kan worden opgeslagen voor water-gift tijdens droge periodes via het druppel-irrigatie systeem. Deze daktuin in Seattle bevind zich op de 17de verdieping van een kantoorgebouw . Het is,zoals u op de foto’s kunt zien, goed vertoeven voor de werknemers die onder de tuin werkzaam zijn. RoofGarden_5

RoofGarden_4

Rooftop garden