De Longwood Gardens in Philadelphia.

long 1

 

Wat nu bekend staat als de Longwood Gardens begon in het jaar 1798 als het Pierce Park. Joshua en Samuel Pierce waren de stichters van deze prachtige tuin met Arboretum en speelweide.

Het Pierce Park ligt in de landelijke omgeving van Philadelphia . In 1906 werd het landgoed aangekocht door industrieel Pierre du Pont , deze had toen al de Winterthur en Gibraltar Landgoederen in zijn bezit.

long 2

Een bloementuin en Open-lucht theater werden in 1907 aan de tuin toegevoegd . Ook werd de tuin opnieuw ingericht en kreeg op veel plekken een intiemer karakter door het gebruik van tuinkamers en pergola’s. Ook werd er op het terrein een grote kas gebouwd die olie-gestookt werd verwarmd.

long 3

In 1954 werd na het overlijden van du Pont het beheer van de tuin ondergebracht in de Longwood Gardens Foundation en werd de tuin verder uitgebreid met o.a. een Wisteria,Pioenen,Waterlelie en Theater Tuin.

long 4

long 5

long 6

long 8

long 7bron – The Cultural Landscape Foundation.