Daktuin met vijver en uitzicht op de Thames in Londen’s Docklands.

dock 1De eigenaar van deze daktuin is een jongeman achter in de twintig en stelde als opdracht , een daktuin waar hij kan ontspannen met zijn vrienden. En we kunnen wel stellen dat tuin-architect Andy Sturgeon zeer is gelaagd met deze opdracht.dock 2 De daktuin bevind zich zes verdiepingen hoog in de Docklands van Londen , het uitzicht word gedomineerd door de rivier de Thames die zich als een slinger om het gebouw heen begeeft. Door het aanleggen van een vijver met rivier-stenen , het gebruik van de vlonders en de houtblokken als meubilair is er een duidelijke connectie met de rivier.dock 3

Op het dak met een oppervlakte van 100 m2 vinden we verder een hot-tub,een vuur-put en een putting green voor het golfen, we zullen ons maar niet afvragen waar die balletjes worden heen geschoten. De beplanting bestaat uit een basis van verschillende soorten grassen aangevuld met een sortiment vaste bloeiende planten die tevens veel vlinders aantrekken. Zoals in alle ontwerpen van Andy Sturgeon vinden we hier ook weer kunst-objecten , dit keer in de vorm van wind-vaandels , die in dit design ook voor de kleurige noot zorgen. dock 4

dock 5

dock 6

dock 7