Vijvertuin met Sculpturen en veel natuursteen van Andy Sturgeon.

andy-sturgeon_1643086cAls echte tuinliefhebber is een reisje naar de jaarlijkse RHS Chelsea Flower Show in London zeker de moeite waard. Veel Britse tuinarchitecten laten hier met een modeltuin hun kunnen zien en het zijn vaak deze tuinen die de trend zetten. Één van die vooraanstaande tuinarchitecten is Andy Sturgeon, Andy heeft al veel prijzen gewonnen tijdens de RHS Chelsea Flower Show waaronder tweemaal de eerste prijs voor zijn designs.chel1

Deze tuin kenmerkt zich door het gebruik van natuursteen, zowel als wand als ook om op te lopen. Groene plekken in het design zorgen voor de nodige rust in de vorm van Buxus (Buxus sempervirens),soorten gras en varens (Dryopteris austriaca).chel2

chel3Door de hele tuin komen we dit soort ijzeren kunstwerken tegen ,de half-gebogen vorm hiervan accentueert de vorm van de Buxus ( Buxus sempervirens ).

chel4Bloeiende planten zoals Akelei ( Aquilegia vulgaris ). Phlox ( Phlox paniculata en P. maculata ) zorgen voor de nodige kleur.chel5

chel6