De Ontwerpers – Andy Sturgeon

andy-sturgeon_1643086cAndy Sturgeon behoort al jaren tot de top-10 van succesvolle Britse tuin-architecten. Zijn bedrijf bestaat naast het ontwerp-buro uit een hoveniersbedrijf en sinds kort heeft Andy samen met drie andere ontwerpers een buro geopend  in Singapore. De oudere broer van Andy was hovenier en deze Neil deed erg zijn best om ook Andy in het vak te krijgen. Na enkele jaren werkzaam geweest te zijn als hovenier, in o.a. de RHS Wisley Garden vertrok hij voor enkele jaren naar Madagascar om tropische flora te bestuderen.

Een door Andy Sturgeon ontworpen daktuin in de Docklands van Londen.
Een door Andy Sturgeon ontworpen daktuin in de Docklands van Londen.

Sinds 1997 heeft Andy Sturgeon zijn eigen ontwerp-buro en sinds zeven jaar heeft hij nu ook zijn eigen aanleg en onderhoud- bedrijf . Op de RHS Chelsea Garden Show heeft hij nu al tweemaal goud mogen ontvangen en won hij daar talloze andere onderscheidingen . Ook internationaal won Andy al veel prijzen en is er vanuit het buitenland veel vraag naar zijn ontwerpen.

Tuin in Shepperton.
Tuin in Shepperton.

De ontwerpen van Andy kenmerken zich door een mengeling van klassiek met modern met een royaal planten-gebruik. Ook gebruikt hij veel hout,steen en metaal in zijn ontwerpen.

een tuin geïnspireerd op Johannes Vermeer in Londen.
een tuin geïnspireerd op Johannes Vermeer in Londen.
Tuin in Westonbirt.
Tuin in Westonbirt.
Design voor RHS Chelsea Garden Show 2010
Design voor RHS Chelsea Garden Show 2010

Website Andy Sturgeon