Naar de inhoud springen

Een dak-park op 17 hoog in hartje New York.

1_building-exterior-shotOp de 17de van het Western Publishing gebouw in Manhattan,New York is onlangs door tuin-architect H.M.White een grote dak-tuin aangelegd. De tuin is aangelegd ten behoeve van de werknemers in het gebouw. Om het onderhoud zo makkelijk mogelijk te houden is gekozen voor inheemse beplanting. Het voordeel van deze planten zit hem in de goede houdbaarheid en zijn ze gewend aan de natuurlijke hoeveelheid water waardoor ze minder vaak kunstmatig moeten worden bewaterd. Vanuit het kantoor kijkend naar buiten moet dit midden in Manhattan toch een hele aparte beleving zijn.2_Grass-Meadow-Shot 3_Corner-Shot 4_exterior-side-shot 5_putting-green-low-res
Advertenties

Een gedachte over “Een dak-park op 17 hoog in hartje New York. Een reactie plaatsen