image11Oorspronkelijk waren dit eerst verschillende percelen met een rijtje cottage’s wat later één woonhuis is geworden met een tuin van het formaat ‘landgoed ‘. De rivier Avon vormt de achter-grens van de tuin . Dwars door de tuin loopt het zogenaamde ‘Stonehenge pad ‘ en ooit moeten de bouwers van dit ‘spirituele ‘ bouwwerk ( 2000 meter verderop ) over het pad zijn gegaan met hun enorme stenen. image7

Het hart van de tuin vormt de ‘walled garden‘ , van oorsprong werden ommuurde tuinen gemaakt om de gewassen te beschermen tegen konijnen,diefstal en om een beter klimaat te creëren voor het gewas. In een ommuurde tuin is de temperatuur al snel enkele graden hoger wat natuurlijk een positieve bijdrage leverde aan de oogst.image6 De ‘walled garden ‘ bestaat uit langgerekte verhoogde borders onderling bereikbaar door een netwerk van graspaden die ontzichtbaar worden als je de tuin vanaf border-hoogte bekijkt waardoor het vanaf dit punt net één groot weiland (Meadow ) lijkt.image4

De beplanting bestaat uit een assortiment grassen afgewisseld met vaste beplanting in zilver,lila en paarse tinten. In het midden is een groot zwembad de attraktie van de tuin. In de richting van de rivier is het ontwerp zo gemaakt  dat he naadloos overloopt in het omringende landschap , poelen zorgen hier voor de verbinding met de huis-rivier de Avon.image3

Ontwerp Tom Stuart Smith en foto’s van Allan Pollok-Morris.

image14

image2