Arne Maynard’s ontwerp voor tuin in Oxfordshire.

1Arne Maynard is één van de meest gevraagde tuinontwerpers van het Verenigd Koninkrijk . Na enkele jaren van afwezigheid op de Chelsea Flower Show was hij de laatste twee jaar weer prominent aanwezig en won weer de nodige belangrijke prijzen. De meeste van Arne Maynard’s ontwerpen zijn in de sfeer van de Engelse landschap-stijl en kenmerken zich door het gebruik van veel bloeiende planten. Vaak werkt hij met in vorm gesnoeide bomen zoals, Buxus, Laurier en Coniferen.xc6c0244

De tuin van dit landhuis in Oxfordshire werd gedomineerd door een parkeerplaats aan de voorzijde van het huis. Als eerste werd deze ontsiering verplaatst naar de zijkant en maakte plaats voor de voortuin. In de tuin vind je veel groepen met Buxus-bollen. Er is een kleurige maar vooral geurige bloementuin en een ouderwetse moestuin.

xc6c9925

klik voor vergroting op foto;

Eén reactie op “Arne Maynard’s ontwerp voor tuin in Oxfordshire.”