De oude pastorie van Mary Keene

cm1Toen de Britse tuin-ontwerpster Mary Keene 13 jaar geleden dit prachtige landhuis kocht zag de tuin er nou niet echt veelbelovend uit. Het huis en de tuin liggen op een heuvelrug in het landelijke plaatsje Duntisbourne Rous , het oude rozen-perk was beplant met Hypericum en verder waren er Coniferen in overvloed. Wat nu de kruidentuin is was één grote wildernis en de voortuin deed dienst als parkeerplaats.cm2

Mary wou de tuin langzaam laten groeien en worden zoals hij nu is, een heel andere aanpak dan zij gewend is.  De specialiteit van Mary is het aanleggen van tuinen die hier al tijden lijken te bestaan, want dat deze tuin pas een kleine 13 jaar geleden is aangelegd dat zou je toch zeker echt niet bedenken als je dit eind-resultaat aanschouwt. ( klik op foto voor vergroting )