De groenste woning van Californië heeft een verticale tuin.

Steeds meer word in de moderne architectuur de verticale-tuin toegepast. Zo ook bij deze woning in Venice, California. Verticale tuinen zorgen voor verkoeling in de zomer zodat de airco minder hard hoeft te werken en hebben een isolerende werking in de winter zodat de verwarming ook een tikje lager kan. groen 1Overal in en om het huis kunnen we groen vinden,ook in deze binnentuin met op de voorgrond het Kangaroo-pootje – Anigozanthos flavidus – deze grappige plant is in ons klimaat niet winterhard.

groen 2

Vanuit een familie-kamer openen de deuren zich richting een kleine binnenplaats.groen 3

Op de binnenplaats is gekozen voor een gazon.groen 4De daktuin is tevens de moestuin van de vrouw des huizes,naast de groente zijn hier veel succulenten ( vet-planten ) gebruikt. De verticale tuin die bestaat uit losse modules is beplant met verschillende soorten Sedum. Deze planten kunnen tegen droogte en vragen daarnaast minimaal onderhoud. Het regenwater op het dak word verzameld en vind vervolgens zijn weg door de verticale tuin.groen 5

wallpapers-tree-man-94833