Batsford Garden in Moreton-in-Marsh , Gloucestershire, Engeland

Een tuin met een naam als ‘Batsford‘ dat beloofd wat!. En u zult zien eenmaal door de poort van dit landgoed in het Engelse plaatsje Moreton-in-Marsh ( Gloucestershire ) dat dit een tuin is door een kenner aangelegd.

Algernon Bertram Freeman Mitford was een vooraanstaand Victoriaan en had veel verstand van bomen en planten. De tuin is een creatie van Bertie Mitford en bevat naast de eerste Bamboo-collectie in Groot Britanië een prachtig Arboretum.

700_woods

Op dit gedeelte van het landgoed is een prachtige verzameling Beuken te bewonderen.

700_acer-path

Een fraaie Acer  palmatum ‘Elegance Purpureum’  hangend over het pad geeft het geheel een mystieke uitstraling .Als we het pad volgen komen we in de wilde tuin en het Arboretum.

700_lateral-branches

Toen na de tweede wereldoorlog de tuin er nogal verwaarloosd bij lag heeft de nieuwe eigenaar van het landgoed (Lord Dulverton) ervoor gezorgd dat de oude tuin  weer een nieuw leven kreeg.

700_house

Het huis is in gotische stijl gebouwd en ligt er prachtig bij met de typische bij Engeland horende mist.

700_lodge

De lodge naast de entree van het landgoed.

700_paniculata-2

Een prachtige groep van Hydrangea paniculata ‘Limelight’. Deze planten vragen een plek in de half-schaduw , het lijkt bijna een wonder dat de steel deze grote bloemen kan dragen.

700_red-hydrangea

Hydrangea quercifolia met rood verkleurd blad in de herfst. Dit is een klein blijvende soort hortensia.

700_purple

Één van mijn persoonlijke favorieten is deze Callicarpa bodinieri ‘Profusion’ die kleur geeft aan de tuin in periodes dat dit hard nodig is.

700_sorbus

Sorbus hupehensis (de Lijsterbes) hier in een roze uitvoering is een geslacht bomen en heesters uit de rozen-familie.

700_yellow-leaf