Een Heleboel Hydrangea’s

Hortensia of als we het netjes willen doen Hydrangea is een plant die tot ieders verbeelding spreekt.
Door zijn opvallend grote toef van bloemen valt hij altijd op.
In de V.S is het ook geliefde bloem in versieringen bij bruiloften.

Hydrangea bloemen kunnen ook goed worden gedroogd,laat de bloemen die je wilt gaan drogen
zolang mogelijk aan de plant. De bloemen moeten een beetje leer-achtig aanvoelen meestal is dit zo rond begin september het geval. Snij na het oogsten de bloemen nogmaals af met een scherp mes, maak de snee zolang mogelijk zodat de bloem zich goed vol kan zuigen. Plaats de bloemen dan in een oplossing van 7 delen water en 3 delen Glycerine,slechts enkele centimers hoog hoeft deze oplossing te zijn. Plaats daarna de vaas met bloemen in een droge,donkere en niet te warme ruimte en laat de bloemen de oplossing volledig opzuigen,vul geen oplossing of water meer bij.
Hydrangea arborescens Wild Hydrangea, variatio...
Hydrangea arborescens Wild Hydrangea, variation “Annabelle” . Photographed at The Morton Arboretum, Lisle, Illinois, USA. (Photo credit: Wikipedia)

De bloemen drogen nu vanzelf mooi op,door het gebruik van glycerine worden de bloemen voller bij opdrogen,een nadeel daarbij is wel dat de bloemen hierdoor iets brosser worden.

Deze mevrouw zat in ieder geval goed in haar Hydrangea’s.
English: Hydrangea (Hortensia) flowers at the ...
English: Hydrangea (Hortensia) flowers at the top of the “Cerro El Ávila” National Park, Venezuela. 9,072 ft above sea level. Español: Flores de Hydrangea (Hortensia) en la cima del Parque Nacional “Cerro El Ávila”, Venezuela. 2.765 metros sobre el nivel del mar. (Photo credit: Wikipedia)

Als Hydrangea’s als snijbloem word gebruikt is het belangrijk dat de bloem goed schuin word afgesneden met een scherp mes,zorg ervoor dat er geen blad in het water komt en voeg heester-chrysal toe aan het royaal aanwezige water.
Voor een krans kan je het beste een strokrans gebruiken om je bloemen op te binden. In een eerder artikel over een levende deurkrans kon je al zien hoe je een krans moet binden. Voor het maken van een fraaie deur-krans van Hydrangea zou je dezelfde techniek kunnen gebruiken.
English: Hydrangea macrophylla cultivars, Parc...
English: Hydrangea macrophylla cultivars, Parc Floral de Paris Français : Hortensia horticoles en fleurs, Parc floral de Paris (Photo credit: Wikipedia)

Hydrangea laat zich niet zo heel gemakkelijk combineren met andere bloemen wel is het vaak mooi om er takken met bessen door heen te verwerken.

Hier zijn Hydrangea’s leuk verwerkt in een bruids of overhandigingsboeket. In een bruidsboeket wil de Hydrangea ook nog wel eens een onzekere factor zijn vooral als de bloemen nog erg zacht zijn willen ze nog wel eens inzakken vooral bij gebruik op steekschuim.

In de V.S zijn er speciale kwekerijen waar je rechtstreeks je Hydrangea kan bestellen voor bijvoorbeeld een versiering of bruiloft, de prijzen liggen daar rond de 6 euro per steel.

Enhanced by Zemanta