Buiten Bonsai’s

Een Bonsai-plant word door veel mensen tegenwoordig als een kamerplant gehouden, maar oorspronkelijk was het bedoeld als buitenplant. Zoals je in De geschiedenis van een dwergboom.al kon lezen kwamen de eerste Bonsai’s naar binnen toen deze cultuur na enkele honderden jaren vanuit China naar Japan overvloog. De japanners plaatsen bij speciale gelegenheden een Bonsai van buiten naar binnen op hun ” Takonoma “, een speciale heilige,traditionele plek in ieder Japans huis.Omdat het natuurlijk mooi en handig is om daar altijd een Bonsai te hebben staan ontstond toen de eerste Kamer-Bonsai.

Wat we tegenwoordig bij de meeste bloemisten en tuincentra zien mogen 
we eigenlijk geen bonsai meer noemen,vaak zijn het in een pot
geramde Ficus ginseng planten.
Hier een aantal mooie bonsai’s voor buiten , van Naald tot loof en van
bloem tot denneappel!.

Enhanced by Zemanta