De Violier – Zachtgeurend,romantisch en verfijnd.

Van fris wit tot lilaroze. Matthiola is een verfijnde bloem in prachtige, romantische tinten.

Matthiola incana (violier) doet denken aan Engelse cottagetuinen. Die sfeer laat zich goed vertalen in romantische veldboeketten. De zoete, licht kruidige geur van de Matthiola versterkt het romantische karakter van het boeket.

Verfijnde schoonheid

Matthiola komt van oorsprong uit het Middellandse Zeegebied. De plant heeft grijsgroen blad en bloeit met gevulde bloemtrossen. Het kleurenpalet van de Matthiola is veelzijdig. Violieren in wit- en pasteltinten lenen zich goed voor lieve boeketten, bijvoorbeeld voor Moederdag. De paarse en donkerrode soorten zijn erg mooi in een stoer veldboeket. Welke kleur je ook kiest, een boeket met violieren heeft een boodschap; de violier staat symbool voor verfijnde schoonheid!

Verzorgingstips Matthiola

Matthiola is verkrijgbaar vanaf februari tot en met augustus. Deze zomerbloem wordt veel toegepast in boeketten. Door de geur is Matthiola minder geschikt voor (eet)tafeldecoraties. Voor boeketten met Matthiola gelden de gebruikelijke verzorgingstips voor zomerbloemen: snij een stukje van de stelen, verwijder de onderste bladeren en zet het boeket in schoon water met snijbloemenvoedsel.